sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Paimennuskokeiden saldoa

Käytiin tänään Somerolla paimennuskokeissa. 

Ensimmäinen rata:
Hakukaari 18
Nosto 9
Kuljetus ohjaajalle 10
Poispäinajo 6
Kuljetus 16
Häkitys 9
Häkistä ulosajo 10

Kaarella pysähtyi vähän liian aikaisin, enkä saanut korjattua lampaita tuonnissa takaisin linjalle, kun piti käskyttää koiraa vasemmalle ja se teki vähän turhan laajaa flänkkiä. Tolpan kierrossa taisi yksi lammas mennä ohi. Poispäinajossa tuli vähän mutkittelua ja portilla kun piti kääntää oikean kautta kuljetuslinjalle, ei meinannut millään ottaa oikeaa käskyä. Tokan portin jälkeen puski liikaa henkseleitä paukutellen. Häkitys ja poisotto olivat hyvät. Ihan jeppis rata, 78p PPR1 PAIM1 sija 6.

Toinen rata:
Hakukaari 18
Nosto 10
Kuljetus ohjaajalle 16
Poispäinajo 7
Kuljetus 10
Häkitys 5
Häkistä ulosajo 10

Haku meni nyt muuten paremmin, paitsi tarvitsi yhden ylimääräisen käskyn kaarella kun alkoi himmailla liian aikaisin. Nosto ja kuljetus meni hyvin, samoin poispäinajo oli ihan ok. Portilla kääntymisessä taas sama juttu flänkin kanssa, otti ensin väärän suunnan joten tuli ylimääräistä mutkaa. Kuljetuksessa myös puski liikaa, ja sitten kun korjailin, lampaat ajautuivat pois linjalta. Häkitys oli lähellä onnistua ihan yhtä nappiin kuin ekallakin radalla, mutta koira otti väärän suunnan väärällä hetkellä ja lampaat ohjautuivat sitten juuri häkin portin ohi. Lampaat kiersivät siis kerran häkin ympäri, ennen kuin saatiin onnistumaan. Tulos 76p PPR1 PAIM1 ja sija 2.

Työstettävää vielä riittää, mutta ihan hyvällä pohjalla ollaan mun mielestä. Seuraavan kerran kisataan ensi vuonna ja yhden luokan ylempänä. Jäädään nyt muutamaksi kuukaudeksi paimennuksesta tauolle, lepäillään ja keskitytään muihin lajeihin. Saa pääkin vähän kasvaa vielä. Uskoisin, että tauko tekee Indille hyvää tässä kohtaa.

Indin toko-kokeeseen on enää 2 viikkoa aikaa. Kovasti ollaan treenattu, vaihtelevalla menestyksellä. Tuli pari huonoa treeniä, joiden jälkeen istuin alas ja mietin missä menee vikaan. Olin vähän huomaamattakin ajautunut tekemään liian vaikeita ja ylipitkiä treenejä kun mielessä siinsi vain kokeeseen tähtääminen. Yksi iso ongelma on ollut jäävien liikkeiden sekoittaminen, eli koira on tehnyt vääriä liikkeitä, vaikka se osaa ne. Indin kohdalla kyse on ollut kuuntelusta, ja sen parantamiseen sain hyviä vinkkejä. Palkkavihje ei toiminut kovin pitkään, se aiheutti jäätävää ennakointia. Nyt treenaan jääviä liikkeitä EVL mukaisesti, jolloin on pakko kuunnella. Olin tehnyt sen virheen, että en palkannut koiraa riittävän vaihtelevasti. Vielä on aikaista sanoa, mutta yllätyksellisyyden lisääminen palkkaukseen vaikuttaa auttaneen ennakointiin. Jääviä liikkeitä saattaa kyllä edelleen sekoittaa, yleensä siis yhden liikkeen kolmesta jos jossain sekoilee. Myös kohteiden erottelun helpottaminen on tuonut tekemisen paremmalle pohjalle. Sitä kyllä tarvitaan ylemmissä luokissa, mutta en usko että vielä AVO:ssa laitetaan esimerkiksi ruutua ja merkkiä kiusallaan aivan vierekkäin. Saa sitten nähdä miten koe menee, huonoa tuuria jos useamman liikkeen sattuisi nollaamaan. Toivottavasti saadaan tehtyä oman näköinen koe hyvällä fiiliksellä ilman isompia ylläreitä. Pääsisi sitten taas keskittyämään VOI-EVL liikkeisiin. Kokeeseen asti tehdään korkeintaan kolmeen liikkeeseen keskittyviä treenejä vähäisillä toistomäärillä ja pyritään siihen, että kaikki onnistuisi. Mielentila on ainakin selvästi edistynyt nyt.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti