lauantai 27. tammikuuta 2018

Vuoden 2017 läpikäynti ja tavoitteet vuodelle 2018

Viime vuonna tuli listattua seuraavat tavoitteet vuodelle 2017.

Hit
-          Jäljestystä. Paljon. Kisatavoitteellisesti. Ja esineilmaisujen siirtäminen jäljelle./ Tuli jäljestettyä jonkin verran, edistystä tapahtui. Esineilmaisut on vielä kesken, muutan varmaan vähän treenaustapoja rajavartiolaitoksen opettajan ohjeistuksen mukaan.
-          Ylläpidetään tottis./ Hyppyjä ei olla treenattu, mutta uskoisin, että pienellä vaivalla saa kisakuntoon koko paketin.
-          Esineruudun viilausta./ Ehdittiin treenata harmillisen vähän.
Hitin kanssa keskitytään ennen kaikkea pitämään hauskaa ja toivon, että päästäisiin vielä syksyllä jälkikokeeseen, mutta en laita sitä tavoitteeksi vielä./ Ei saatu maastoa siihen jamaan, että olisi viitsinyt mennä.

Indi
-          Tokossa koulutus voi- liikkeisiin asti / Ollaan treenattu voi- ja evl liikkeitä.
-          Pk- tottis eteenpäin / On ihan kivalla mallilla.
-          Jatketaan aksaa / Alkaa pikkuhiljaa olla siinä kunnossa, että voisi mennä epiksiin.
-          Sirutarkastus ja käsittelyharjoitukset jatkuu/ Tää on saatu aika hyvälle mallille.
-          Paimennusta ja kisaamaan tässä lajissa / Paim1 ja PPR1 suoritettu
-          Toko ALO1 syksyllä/ Kisattiin ALO1 kesällä ja AVO1 marraskuussa huipputuloksin.
-          Hakutreenit jatkuu / Oli vaikeuksia tässä lajissa, mutta nyt näyttää taas ihan hyvältä.
-          Jäljestystä / Tää jäi kyllä ihan täysin.
-          Esineruutu kuntoon/ Ei ehditty treenata tarpeeksi.
-          Viralliset luustokuvat, polvi- ja silmätarkki / OK



Tavoitteet vuodelle 2018:
Hit
- Jatketaan jäljestystä. Aloitetaan keppi-ilmaisuista keväällä kun lumet sulaa, ja jatketaan siitä jäljen rakentamista. Jos maasto tulee kisakuntoon, niin syksyllä kisoihin.
- Hitin kanssa aloitettiin uusi laji, rally-toko. Yritän päästä sen kanssa kurssille, että oppisin itse lajia paremmin, alo- liikkeet jo osaa, joten olisi kiva päästä kisoihin heti kun pääsen itse paremmin kartalle lajista.


Indi
- Tokossa VOI1 ja kisaamaan EVL:ssa, tavoitteena FI TVA. Katsotaan saadaanko tarvittavat tulokset jo tämän vuoden aikana.
- Pk- tottiksen ylläpito
- Rullailmaisu valmiiksi hakuun
- Esineruutu valmiiksi
- Agilityyn pikkuhiljaa startteja alle: kevät- alkukesä epiksiä, ehkä loppuvuodesta virallisiin (on enemmän omasta ohjauksesta kuin koirasta kiinni)
- Paimennuksessa jaon opettaminen ja pillikäskyt ja kisaamaan 2-luokkaan


Indin kanssa saa suosiolla nuo jäljestyssuunnitelmat nyt odottaa. Tämän vuoden ensisijainen tavoite on saada toko valmiiksi ja pois alta, jotta voimme keskittyä muihin lajeihin. Se määrittää myös paljon sitä, mitä kaikkea pystytään tekemään tämän vuoden aikana, eli kaikki menee tokon ehdoilla. Jos toko etenee aikataulussa, niin voisi harkita loppuvuodesta myös hakukoetta, sillä olettamuksella, että rullailmaisu on saatu varmaksi.

Tällä hetkellä treenaamme tokoa paljon. Pääsimme HSKK:n kisaavien tokoryhmään, jossa saa apua liikkurointeihin ja joka toinen kerta on kouluttaja, jonka kanssa pääsee purkamaan ongelmia jne. Lisäksi joka toinen perjantai nuorten koirien tokoringin treenit. 

Ja nyt tammikuun aikana olemme käyneet Mia Skogsterin tottiskurssilla, saimme kutsun sinne, kun olimme vuosi sitten  Miian nuorten koirien tottiskurssilla. Kurssi tuli kyllä hyvään saumaan. Olen päässyt käsittelemään siellä pk-kaaviossa ilmenneitä ongelmia, joita esiintyi kisamaisissa treeneissä viime kesänä, ja nyt on suunnitelma, jolla pystyn rakentamaan sitä eteenpäin sitten kun kaaviota taas enemmän treenataan. Kurssista on ollut apua omiin tokotreeneihinkin, kun on muuttanut omaa palkkaustapaa ja miettinyt treenejä vähän toiselta kantilta. Ilme ja tekemisen meininki on palautunut ennalleen, kun välillä tuntui siltä, että vire kärsi. Opin itse, että täytyy tehdä myös helppoja treenejä, ja seuraamista tehdään vain riittävän korkeassa vireessä, ettei se ole 'pikkusievää'. Eli seuraamiseen on palautettu intoa erilaisilla harjoituksilla ja se on kantanut sitten muuhunkin treenaamiseen.  

Työtä tuntuu riittävän hirveästi lajissa kuin lajissa, mutta eiköhän se joskus etene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti